Вашият метаболизъм не се променя преди 60 години   Метаболизмът всъщност остава

...
 
 
 
Вашият метаболизъм не се променя преди 60 години
 
Метаболизмът всъщност остава
Коментари Харесай

Изненадващо откритие! Напълняването при 40 – 50 –годишните не е от възрастта

 

 

 

Вашият метаболизъм не се трансформира преди 60 години

 

Метаболизмът в действителност остава постоянен от 20 до 60 -годишна възраст, макар убеждението, че метаболизмът е по -бърз през 20 -те години. Това сочат резултатите от огромно изследване, което хвърля светлина върху човешкото развиване и стареенето и би трябвало да оказват помощ за оформянето на хранителни и здравни тактики през целия живот.

Бременността може да аргументи трайно наддаване на тегло и доста медицински проблеми в междинната възраст също могат да допринесат за това.

Отслабването през 40 -те и 50 -те ви години нормално изисква преоценка на навиците.

Ако в последно време се самообвинявате, че сте качили няколко кг, не сте сами. Много хора понижават упражненията, хапват въглехидрати и сладкиши и прекарват прекомерно доста часове седнали.

 

Ако сте в 30 -те, 40 -те или 50 -те си години, бихте могли да мечтаете за по -младите си дни, неясно спомняйки си интервала от 20 -те си години, когато можехте да ядете голяма паница, цялостна с тестени произведения, и да не наддадете нито грам. Вероятно този спомен е неверен. Ново проучване, оповестено през август, демонстрира, че метаболизмът ни остава доста постоянен от 20 до 60 -годишна възраст.

 

Това е огромно изследване, въз основа на данни от повече от 6400 участници от всички възрасти от ранна до 95 -годишна възраст, сплотяващо 40 години предходни проучвания.

 

Добрата вест тук е, че не е нужно да се чувствате като че ли се борите с тялото си, с цел да останете стройни, единствено тъй като сте на 45 или 50. И даже след 60 -те години са тайната на младостта.

 

Какво е метаболизъм?

Телата ни разграждат храната и я трансформират в сила, развой, наименуван метаболизъм. Новото проучване откри, че процесът се трансформира с годините – само че не и метода, по който мислехме.

 

Ето какво в действителност се случва: На 1 -годишна възраст изгаряхте към 50 % повече сила, в сравнение с когато бяхте на 20 -годишна възраст. Като дете, метаболизмът ви последователно се забавя, до момента в който доближи нормата ви за възрастни до 20 –годишната ви възраст, където остава до 60 -годишна възраст, и по-късно още веднъж стартира да се забавя.

 

Изследователите считат, че метаболизмът се забавя на 40 или даже 30 и че мъжете имат по -бърз метаболизъм от дамите. Но нито едното, нито другото е правилно. Мъжете изгарят повече калории дневно, само че единствено тъй като са по -големи и имат по -малко телесни мазнини приблизително. Мускулеста жена ще има почти същия метаболизъм като мъж със същия растеж. 150-килограмов човек с 15 % телесна лой ще има по-висок метаболизъм от 150-килограмов човек с 25 % телесна мазнина-дори в случай че са на една възраст.

 

Като цяло някои хора изгарят с към една четвърт по -малко или една четвърт повече от междинния % за тяхната възраст. Но те към момента имат модел на непрекъснат % от 20 до 60 години.

 

 

Много е мъчно да ускорите метаболизма си

 

Не разчитайте на добавки като зелен чай, които ще ви дадат преимущество, с цел да можете да ядете повече бисквити!

Какво оказва помощ:, която ви прави по -мускулести. Едно изследване откри, че 10 седмици тренировки за мощ могат да усилят RMR със 7 %. Въпреки това е елементарно да загубите мускулна маса, в случай че не продължите напъните си.

 

Но за какво качихте килограми в 40 -те си години?

 

Причината може да е, че сте трансформирали навиците си. Правите по -малко извършения, спите по -малко или работите по -дълго.

 

Може да сте развили медицински проблеми: диабет вид 2, хипотиреоидизъм, синдромът на поликистозните яйчници също може да провокират наддаване на тегло.

 

Нарастването на тежестта също може да бъде провокирано от стрес, проблеми със съня и медикаменти, които са свързани с възрастта.

 

 

И по този начин, какво мога да направя, с цел да понижа тежестта си?

Всичко е доста просто: в случай че нямате открит медицински проблем, който е причина за наддаването на килограми, то би трябвало да преразгледате питателните и двигателните си привички и да започнете да ядете по -малко и да повече.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР